‘Takpe BOLEH lagi ni, dekat depan tu je pon’ – Suami degil biarkan isteri baru bersalin mengendong bayi dan jalan jauh

Hiasan imej

“Ehhh … Jangan jadi macam tu. Yang kuat adalah kru, itu dia (isteri) ni, hari jadi. ”
” Okay, okey lagi ni. Berhampiran bahagian depan, “jawab suami lagi membuatkan kami menjadi marah apabila sambutannya begitu.
Pakcik adalah sedikit suara yang tinggi, “EH JAUHHH … JAUHH tau nak ke pintu di sana. Ia dekat dengan kru. Jauh untuk isteri saya. ”
Suami dengan senyuman terpaksa,” Okey saje ni, takpe. ”
Isteri di belakangnya masih tersenyum kebuk masa lalu. Saya yang menyertai ‘mendidih’ ini, tiba-tiba nak bergabung sekali, “Tengah hujan ini, bang. Cara licin, bahaya. ”
Mungkin rasa keadaan ini semakin tegang, Abah saya cepat mengelak,
” Dah, dah, takpe. Dah dia tidak. Biarlaaa … “
Tiba-tiba tenang meneruskan suasana hati. Selepas beberapa ketika, lif pintu dibuka. Kemudian semua orang masuk, membawa kesepian bersama.
Phew, walaupun segala macam perkara, kami berterima kasih kepada Abah. Saya tidak tahu apa yang berlaku apabila atmosfer dibiarkan tegang. Benar, Abah berkata, ia adalah pilihannya. Ia mungkin sangat luar biasa bagi seseorang untuk memilih cara yang sukar dalam hidupnya.
Saya sebagai suami, terus terang mengapa lelaki itu tidak mengambil kerusi roda demi isterinya. Kerana saya lelaki itu tenggelam weh tidak menolak roda roda. Berulang, saya seorang lelaki. Lelaki yang tidak melalui tiga peringkat ini:

ORANG YANG TIDAK MEMBUAT loya muntah sakit kaki silang silang sembilan jenis wanita hamil.
WHO TIDAK PERLU berjuang mencuri nafas atau memotong dijahit di badan untuk melahirkan kehidupan baru seperti ibu melahirkan.
WHO TIDAK DAPAT MENYAMPAIKAN BANYAK BANYAK BANYAK BABY MENGENAI MEMERLUKAN MOTHER DEWASA DENGAN MOM MELALUI JAM RISIKO.

'Takpe ok lagi ni, berhampiran depan je tu' - Suami degil membiarkan isteri baru bersalin membawa bayi dan jalan jauhnya.

Sumber:  Al Irfan Jani
melalui wartawan

Saya seorang tau, yang tidak melalui ketiga-tiga kali ini, juga boleh ditenggelamkan nak pergi merebut roda roda ini dari bahagian bawah yang dibawa ke bahagian atas? Ambil kerusi roda tau, objek roda. Saya tidak mendapat pikul di bahu, juga boleh tenggelam.
Anda ghase? Beza tidak mengganggu, dengan tiga kali ia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *